Eğlenceli fiziksel aktivite

Eğlenceli fiziksel aktivite

Paylaşın!

Egzersizin kilo vermek, kiloyu korumak, formda kalmak ve kalp sağlığını korumak gibi yararlarını bilsek de, çoğumuz egzersizi sıkıcı buluruz. Halbuki,eğlenceli fiziksel aktivite mümkün. Bunun için de bize en önemli olanağı çocuklarımız sunuyor.

Sağlıklı bir kalp için egzersiz yaşantınızın bir parçası olmalıdır. Bu şekilde hem kalp ve damar sağlığınızı korumak, hem de kendinizi her zaman zinde hissetmek mümkün olur. O nedenle sağlıklı kalmak için egzersizi yaşamın içine entegre etmek gerekli. Kendinizi yıpratmadan en uygun programı siz zamanla oluşturacaksınız.

Egzersizin yukarıda sayılanlar dışında az bilinen pek çok başka yararı da bulunur. Özellikle çocuklar için egzersiz vücut sağlığı kadar zihin sağlığı açısından da çok önemlidir.

Egzersiz kendinizle veya bir başkasıyla yarışma noktasına geldiği andan itibaren zararlı olmaya başlar. Yarışmayın, kendinizi zorlamayın.

Herkesin bildiği gibi çocukların gelişme çağında yaptıkları fiziksel aktiveler hem fiziken hem de mental gelişimleri için hayati önem taşımaktadır. Bu bağlamda ebeveynler günlük rutinlerinde aktif olmanın eğlenceli yollarını bularak hareketliliği sağlıklı bir alışkanlığa dönüştürebilirler.

Çocuklarla oynayarak eğlenceli fiziksel aktivite mümkün
Çocuklarla oynayarak eğlenceli fiziksel aktivite mümkün

Bunun dışında elbette aktif hayat doğru beslenmeyle desteklenmelidir ki çocukların gelişimdeki denge tam anlamıyla sağlansın. Böylece çocukların kas ve kemik gelişimi, kardiyovasküler dayanıklıkları,esneklikleri ve denge mekanizmaları ile ruh ve zihin sağlıkları olumlu yönde etkilenecektir. Ebeveynler çocukları ile daha aktif bir rutin tutturmak için;

  • İp atlama,seksek,yakalamaca gibi oyunları birlikte gerçekleştirebilir. Böylece aralarındaki ilişkiye de katkıda bulunurlar ve kaliteli zaman geçirirler
  • Her hafta dans yarışması, maçlar yada aile yürüyüşleri gibi organizasyonlar düzenlenebilir
  • Eğer imkanınız varsa çocuğunuza serbestçe zıplayabileceği, koşturabileceği bir alan yaratın
  • Mümkün olduğunca oyun gruplarına katılın
  • Çocuklarınızın farklı fiziksel aktiviteleri denemeleri konusunda destekçi olun, onları motive edin.
  • Çocuklarınıza hulahop, frizbi, top gibi eğlenceli vakit geçirtirken hareket ettiren oyuncaklar alın
  • Tv sınırlaması getirin ve bu kararın arkasında durun
  • Bahçeniz varsa tohumları beraber ekin, bitkileri beraber sulayın, mahsulleri birlikte toplayın. Bunlar çocuklar için harika bir oyundur.
  • Aktivitelerinizin sonunda yakıt olarak doğru besinleri tercih edin. Kaliteleri proteinler, zamanında olan sebze ve meyveler, süt ürünleri ve kuruyemişler vazgeçilmeziniz olsun.

Sağlıklı ve çok daha bilinçli nesiller yetiştirmek ümidiyle..

Bu yazıda anlatılanlar bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için doktorunuzun önerileri çerçevesinde hareket ediniz.

Randevu alın