Toz kahve kremaları

Toz kahve kremaları

Paylaşın!

Kahveye sütlüymüş izlenimi veren toz kahve kremaları özellikle eriyebilir hazır kahveyle karışık şekilde hazır paketlerde satıldığından beri çok yaygınlaştı.

Kahve düşkünleri kahvelerini çeşitli şekillerde içmeyi tercih edebilirler. Sade, şekerli, sütlü veya kremalı kahve sevenler vardır. Bu kahve katkılarının hepsinin etkilerini biliyoruz. Peki pratik bir çözüm olarak gözüken toz kahve kremaları ne durumda?

Toz kahve kremaları ve hazır kahveler sıklıkla aynı pakette satılıyor.
Toz kahve kremaları ve hazır kahveler sıklıkla aynı pakette satılıyor.

Kahve kremaları süt ürünü içerebilir

Her ne kadar “süt ürünü değildir” dense de, kimi kahve kremala tozlarının içinde az miktarda laktoz veya süt proteini bulunabilir, bu durum da süt allerjisi veya laktoz intoleransı olanlarda sorun yaratabilir. Yine aynı sebeple bu ürünler veganlar için uygun değildir.

Kahve krema tozları bitkisel yağ içerir

Kahve krema tozları içinde süt yağı veya kreması bulunmaz, ama sağladıkları kremamsı dokuyu içlerindeki bitkisel yağlarla sağlarlar.

Toz kahve kremalari içinde ilave katkılar bulunur

Kahve krema tozları içlerinde şeker, tuz, mısır şurubu ve gıda boyaları bulunabilir. Bu katkılar renk, doku ve lezzet iyileştirici olarak kullanılırlar.

Kahve kremaları aldığınız kalori miktarını arttırabilir

Sade kahvenin hemen hemen hiç kalorisi olmamasına karşılık, içine katılan şeker, krema veya toz kahve beyazlatıcıları gibi katkılar kahveye çok miktarda kalori ekleyebilir. Kahve kremalarının içerikleri markalar ve çeşitler arasında büyük farklar gösterebilir, o yüzden kutu üzerindeki besin değerleri okunmalıdır.

Kimi kahve kremaları trans yağ içerebilir

Piyasadaki bir kısım kahve kreması içinde hiç trans yağ bulunmazken, bir kısmında trans yağlar bulunabilir. Bu nedenle paket üzerindeki gıda değerlerini okunarak ona göre seçim yapılmalıdır.

Kahve kremaları zamanla bozulabilir

Kahve kremaları süt veya krema kadar çabuk bozulmasalar da, sonsuza kadar dayanmazlar. Bu nedenle paket üzerindeki saklama koşulları ve son kullanım tarihlerine dikkat etmek gerekir.

Toz kahve kremaları yanıcıdır

Kahve kremaları içinde bulunan ve topaklanmayı önleyen sodyum aluminosilikat yanıcı ve patlayıcı özellik gösterebilir. Bu nedenle kahve kremalarını ateşe yakın tutmamakta yarar vardır.

Bu yazıda anlatılanlar bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için doktorunuzun önerileri çerçevesinde hareket ediniz.

Randevu alın